0

Ф утболно зрелище с големи имена – това бе мачът между грандовете от саудитската лига Ал Насър с Кристиано Роналдо, Мане, Брозович, Лапорт и Отавио, срещу Ал Ахли на Габри Вейга, Кесие, Менди, Махрез и Фирмино.

Кристиано Роналдо с два гола донесе победата с 4:3 на своя отбор в мач, в който резултатът можеше да бъде различен.

Португалецът откри още в четвъртата минута след контра, започната от Мане, асистирал идеално на Роналдо за головия му нисък удар.

В 16-ата мин. Талиска удвои - Отавио изпълни  свободен удар отдясно, който намери Лапорт на далечната греда и централния защитник, вместо да стреля, насочи с глава към бразилския нападател и той с глава направи 2:0.

Младият Габри Вейга, който напусна Ла Лига за саудитската лига, беше първият играч на Ал Ахли, който създаде някаква опасност – ударът му мина встрани, но събуди съиграчите му и бившият играч на Барса Кесие намали.

В добавеното време обаче Талиска отново направи  2 гола разлика в полза на Ал Насър. В началото на второто полувреме Талиска обаче фаулира Ал Хурайджи и Махрез от дузпа намали на 2:3.

Последва ново показно изпълнение на Кристиано Роналдо, който получи топката при дъгата, финтира с пета и с левия крак препарира Менди за деветия си гол в 6 мача на Ал Насър: 4:2.

В последните минути Ферас пак приближи Ал Ахли до изравняване, но беше късно за нещо повече от 3:4.