0

Б ившият полузащитник на Франция Клод Макелеле обяви, че напуска Челси. От 2019 г. той служи като технически наставник на талантите от академията на лондонския клуб, а също така работи с играчи под наем.

Макелеле и Любо Пенев се засякоха в силния отбор на Селта през 1999 г., когато галисийците от Виго  размазаха 4:1 Реал Мадрид на „Балаидос“ с хеттрик на българина.

„След четири ползотворни години, Челси и аз решихме взаимно, че е дошъл моментът да потърся ново предизвикателство. Искам да благодаря на феновете за тяхната любов. Синьото винаги ще бъде цветът на сърцето ми“, написа Макелеле в социалните мрежи.


Като футболист французинът игра за Челси от 2003 до 2008 година. Общо той записа 217 мача за лондонския отбор, в които отбеляза 2 гола и даде 6 асистенции. Макелеле е играл още за ПСЖ, Реал Мадрид, Селта Виго, Олимпик Марсилия, Нант и Брест.
През 2011 г. завършва футболната си кариера и започва треньорска дейност. Френският специалист бе помощник на старши треньора на ПСЖ Карло Анчелоти, ръководеше Бастия и Ойпен.