0

Г ермания победи Оман с 1:0 в генералната репетиция на Бундестима преди началото на Световното първенство по футбол в Катар.

Резервата Фюлкруг, който е най-резултатният германски футболист в местното първенство през настоящия сезон с десет гола, записа първи за националния отбор след асистенция на Кай Хавертц в 80-ата минута. В останалото време обаче отборът на Ханзи Флик не игра убедително и Оман почти стигна до равенство.

Юсуфа Мукоко пък подобри рекорд на Уве Зеелер от 1954 за най-млад дебютант в националния отбор, но 17-годишния футболист пропусна чисто положение преди гола на Фюлкруг.

Германия ще започне Световното първенство по футбол срещу Япония на 23 ноември, а три дни по-късно шампионите от 2014 ще срещнат Испания. В последния си мач от група "Е" те играят с Коста Рика.

Кжищоф Пьонтек също вкара късен гол за минимална победа на Полша с 1:0 срещу Чили във Вашава, като повечето титуляри на домакините получиха почивка преди отпътуването за Катар.

Вратарят на чилийците Клаудио Браво отрази удар с глава на Якуб Кивиор в 85-ата минута, а Пьонтек направи добавка от близко разстояние и топката влезе в мрежата за крайното 1:0. 

Първият мач на Полша е на 22 ноември срещу Мексико.

Тунис пък победи с 2:0 Иран с попадения през второто полувреме. Наим Слити вкара в 62-та минута от дузпа след игра с ръка на Аболфази Джалали, който бе изгонен с червен картон, а защитникът Али Абди оформи крайния резултат седем по-късно.

Иран ще започне Световното първенство срещу Англия в понеделник, а Тунис ще срещне Дания във вторник.