0

Б яха обявени 25-те номинирани да се присъединят към първите избрани за 2022 г. за Залата на славата на Висшата лига - Уейн Руни и Патрик Виейра. Феновете ще гласуват да определят другите шестима в Залата на славата. 

Изборът се базира на изключителното умение и талант на футболните звезди, които са украсили Висшата лига от нейното създаване през 1992 г. Това е най-високото индивидуално отличие, присъждано на играчи от Лигата, подчертава се в съобщението на ръководството на Премиершип.

Шестимата бивши играчи с най-много общи гласове от публиката и Журито за наградите на Висшата лига ще бъдат въведени в Залата на славата заедно с легендата на Евертън и Манчестър Юнайтед Руни и емблематичния капитан на Арсенал Виейра.

Можете да гласувате по-долу до 24:00 в неделя, 3 април. За всяка легенда може да се научи нещо повече в premierleague.com/halloffame.

Номинации за Залата на славата за 2022 г.: Тони Адамс, Матю льо Тисие, Йън Райт, Петер Шмайхел, Теди Шерингам, Лес Фърдинанд, Сол Кембъл, Анди Коул, Роби Фаулър, Гари Невил, Пол Скоулс, Рио Фърдинанд, Майкъл Оуен, Джон Тери, Ашли Коул, Едуин ван дер Сар, Рууд ван Нистелрой, Петер Чех, Дидие Дрогба, Робин ван Перси, Патрис Евра, Неманя Видич, Венсан Компани, Яя Туре, Серхио Агуеро.