0

Г лавният редактор на френското футболно списание „France Football“ Паскал Фере заяви, че Кристиано Роналдо е обсебен от амбицията да завърши кариерата си с повече победи за „Златната топка“ от Лионел Меси.

С изказването си той подгря очакваното с нетърпение в понеделник връчване на наградата на списанието на новия №1 в света за годината.

„Роналдо има само една цел – да сложи край на кариерата си, като вземе повече пъти „Златната топка“ от Меси. Самият португалец ми каза това, така че знам за какво говоря.

Тук парите нямат нищо общо, това е просто трофей. Но получаването му означава да заеме място в историята. Ако сте погледнали статистиката на Роналдо и Меси, можете да видите, че те винаги вкарват много през септември и октомври, когато гласуването е в ход. Това не е случайно“, цитиран е Паскал Фере от The New York Times.

В момента Меси има шест победи за Златната топка, а Роналдо – 5.

Церемонията по награждаването ще се състои на 29 ноември в Париж. Според информация на португалската телевизия RTP от началото на ноември наградата и този път е за Лионел Меси.