0

Б арселона не можеше да си го позволи, той избра Старата госпожа – в следващите часове 41-годишният италиано-бразилец Тиаго Мота ще съобщи важна новина. Треньорът на Болоня, която той превърна в хит в Серия А и класира за Шампионската лига 2024/25, ще оповести, че подписва 3-годишен договор като треньор на Ювентус, считано от това лято, информира „Ла Република“.

Но сегашните му шефове ще опитат в последния момент да го убедят да остане - президентът Сапуто и спортният директор Джовани Сартори предлагат на Мота амбициозен проект: селекция за 150 милиона евро в следващите 3 трансферни периода, с гаранции за мощна Болоня и в евротурнирите.

Според „Република“, обаче, бившият халф на Барса, Интер и ПСЖ вече е направил своя избор. Ювентус го чака с 3-годишен договор на масата с по 4 милиона евро заплата на сезон и допълнителни премии.

Страстна италианка награби голмайстор в ефир

В Торино очакват с Мота него и 22-годишния защитник Рикардо Калафиори, един от най-желаните – в Италия и в Европа, преговорите за когото тръгват от цена 30 милиона евро.
Болоня ще изчака окончателния отговор от настоящия си треньор, преди да поднови контакта с Маурицио Сари, който вече отказа на Торино и на Севиля.