0

Х ристо Стоичков даде мнението си за оспорваното френско крило на Барселона Усман Дембеле, който отказва да продължи договора си с каталунците. Бившата „осмица“ на каналунците обобщи и боя с 4:0 на Барса над Реал насред Мадрид в неделното Ел Класико.

Стоичков е категоричен: „Не бих подновил договора на Дембеле. Ако иска да поднови, нека да излезе сега и да каже, че иска да остане. Той не познава историята на клуба. За два, три мача той играе добре. Има качества, отборът трябва да го използва максимално до края на договора му“.

Отказът на Дембеле да продължи договора си вбеси новия треньор на Барса Шави, който първоначално го отстрани дори от групата. Впоследствие, обаче, той промени мнението си и французинът бе привикан отново в състава. 

Вицепрезидентът на Барса Рафа Юсте призна, че Шави е обсипал с похвали Дембеле, като добави, че предстои среща на хората от клуба с агента на футболиста. Във Франция се появиха информации, че ПСЖ е хвърлил око на бързака с намерението да го привлече, ако Мбапе в крайна сметка премине в Реал Мадрид през лятото.

Иначе Стоичков сподели пред радио „Onda Cero“, че още на разгрявката преди Ел Класико се е видяла огромната разлика в настройката на играчите на Реал и на Барса. "Видях загрявката на двата отбора, с напълно различни лица. Едните - концентрирани, а при другите -  смях, шегички, петички. Араухо даде да на Винисиус да разбере, че няма как да мине. Той свърши страхотна работа" .

Според Ицо „посланието на Шави достигна до играчите и те играят така, сякаш са си у дома.” 

“Педри отне повече топки от четиримата (халфа) на Реал Мадрид. Де Йонг показа, че когато отборът е добре, той може да даде много.  Тримата в атака работиха усилено. играта ще се помни дълго време. 

Това беше идеалният мач във всички аспекти. Шави победи Анчелоти във всичко. Физически, тактически и психологически, каза бившият футболист и бивш треньор.