0

Б ившият нападател от националния отбор на Хърватия Младен Петрич си поиска Мерцедес, обещан му през 2007 г. от шефа на Спартак Москва Леонид Федун.

Преди световната квалификация Хърватия – Русия в неделя Петрич припомни за „Шампионат“, че още си чака колата. През лятото на 2007 г. руснаците, водени от холандеца Хидинк, зависеха от резултата на мача Англия – Хърватия за класирането си на Евро 2008.

Преди кървавия мач на „Уембли“ руски национали са засипали хърватските си клубни съотборници с есемеси с молба да победят англичаните.

“Ивица Олич и Стипе Плетикоса получиха съобщения от своите съотборници: „Успех! Покажете цялата си сила, направете го за нас!“, каза Петрич.

Хърватия надви с 3:2 англичаните, които изгоряха за европейското, а именно Петрич вкара победното попадение.

Той разбрал, че шефът на Спартак Москва Леонид Федун, главен акционер в „Лукойл“, обещал по един Мерцедес на вратаря на Хърватия Плетикоса и на тримата голмайстори на „Уембли“ - Кранчар, Олич и Петрич.

„Чух за обещанието на Федун само няколко седмици след мача - доколкото си спомням, ставаше дума за даване на коли на Плетикоса и тези, които вкараха головете. Беше забавно! Кажете на Федун, че все още чакам мерцедеса си”, каза Петрич.

В неделния мач Хърватия – Русия в Сплит на гостите е достатъчен равен, за да се класират директно за мондиала в Катар догодина.