0

П ълноценният сън на головата машина на Манчестър Сити Ерлинг Халанд е една от маниите на норвежеца, който до момента е вкарал 39 гола от началото на сезона във всички турнири.

Той спазва стриктни правила при лягане, като е в хоризонтално положение между 22 и 22:30 ч., съобщи „Мейл“.

22-годишният футболист не се разделя със специалните си очила с жълти лещи, високотехнологична гривна и будилник с Шампионската лига. 

Халанд пусна снимка в Инстаграм как гушка топката от мача на Сити срещу РБ Лайпциг в Шампионската лига, в който той закова 5 гола за 57 минути игра, след което бе сменен от шефа Гуардиола.

Според The Mail Хааланд е обсебен от това как може да подобри съня си, определяйки го като „може би най-важното нещо в живота“.

Но за да си осигури най-пълноценна отмора през нощта той слага очилата с жълти лещи в часовете преди лягане, като задължително изключва всички електрически уреди в стаята си. Гривната Oura пък измерва качеството на съня, температурните вариации, стреса и сърдечната честота.

А събуждането става под мелодията на Шампионската лига. 

Треньорът на Норвегия Стале Солбакен наскоро каза: „Тялото му все още се подобрява, той все още расте.“

Съотборникът му в националния Джош Кинг пък е впечатлен от апетита му и диетата с 6000 калории на ден: „Никога не съм виждал някой да яде толкова много, колкото той. Той просто яде като мечка!“