0

С елекционерът на националния отбор Ясен Петров успокои италианците, че България ще даде всичко, за да постигне добър резултат срещу Швейцария.
Трикольорите гостуват на стадиона в Люцерн тази вечер от 21:45 часа в последния си мач от световните квалификации. 

Интрига

Интригата в група C обаче е кой ще заеме първото място, което осигурява директна виза за Мондиал 2022. Италия и Швейцария са с равни точки на върха, но „скуадра адзура“ има два гола повече. Тимът на Роберто Манчини гостува на Северна Ирландия и на Апенините сериозно се притесниха, че преднината може да се окаже недостатъчна. Именно заради това Петров бе потърсен от библията на местния спортен печат - „Гадзета дело спорт“. 


„Италия трябва да бъде спокойна. Ние ще играем за третото място в групата и за да го постигнем, имаме нужда от точки. Швейцария е силен отбор, но ние ще играем с пълна мобилизация и решимост. На мен Италия ми харесва като отбор и като страна. Надявам се да може да играе на световното първенство, но не заради това ще дадем всичко срещу Швейцария. Ще играем за нас, израстваме като отбор и искаме да натрупаме още повече увереност“, сподели Петров пред изданието. 

Проблем

Основният проблем пред него е дали ще може да разчита на Кирил Десподов, който е с болки в адукторите. Асът на Лудогорец тренира на облекчен режим след контролата с Украйна (1:1). Нападателят обаче най-вероятно ще играе на инжекции. Самият Десподов разкри кое е най-силното качество на отбора.
„Колективът е на много високо ниво, според мен даже, както си говоря с медицинския щаб, който е от много години тук, досега не е имало такъв колектив – сплотен. Треньорът съумява да говори с всеки един по различен начин. Знае към всеки играч как да се отнесе и му се получават нещата. За мен Ясен Петров е много добър треньор и ненапразно имаме много добри резултати, които започват да бъдат позитивни. Но имаме да катерим много“, каза крилото пред БНТ. 

Очакванията са, че Ясен Петров ще направи няколко промени в титулярния си състав от срещата в Одеса. На вратата ще застане Иван Караджов, а отдясно на отбраната Иван Турицов е без алтернатива. В средата на терена пък ще бъдат капитанът Георги Костадинов и Ивайло Чочев.