0

Р омелу Лукаку вкара дузпа в 82-ата минута, с което Интер стъпи с единия крак на полуфинала в Шампионската лига след заслужена победа над Бенфика в Лисабон.

Удар с глава на Николо Барела даде преднина на „нерадзурите“, играли в жълто в първия четвъртфинален мач в Лисабон.

Бенфика се бореше да диктува играта пред собствените си фенове, докато Интер демонстрира дефанзивен „майсторски клас“ в Лисабон.

Рафа Силва бе отчаян от спасяването на Андре Онана през първото полувреме, преди холандският защитник на Интер Дензъл Дъмфрис да направи решаваща блокировка от близка дистанция, за да спре устрема на Бенфика към изравняванео.

Италианските гости довършиха изпълнението си чрез резервата Лукаку, взета под наем от Челси,  вкара от дузпа за игра с ръка на бившия играч на Интер Жоао Марио.

Съдията от Висшата лига Майкъл Оливър отсъди наказателен удар, след като изгледа инцидента на монитора край терена, като повторенията показаха, че топката удари главата на Марио, преди да рикошира в ръката му.

Отборът на Симоне Индзаги може да довърши работата си пред собствените си фенове в реванша на 19 април от 22 ч.

Интер пристигна в столицата на Португалия на фона на лоша форма, след като не успя да спечели нито един от последните си шест мача.

Но те се възползваха от колебливата Бенфика, за да вземат решаващ аванс.

Голът с глава на Барела дойде след отлично центриране на Алесандро Бастони при първото положение на Интер.

След това вратарят на Бенфика Одисеас Влаходимос спаси от бившия играч на Манчестър Юнайтед и Арсенал Мхитарян.

Това беше 13-ият европейски мач за Бенфика за сезона, след като започна кампанията си в Шампионската лига на етапа от третия квалификационен кръг през август.

Но те не създадоха достатъчно и са пред непосилна задача да наваксат, след като Лукаку оформи 2:0 за Интер.

Белгийският нападател не бе титуляр за сметка на 37-годишния Един Джеко, но с изключително точния си нисък удар с левачката до левия стълб не остави шансове на вратаря, въпреки че той хвана ъгъла.

„Не можем да мислим, че вече сме на полуфинал, защото не сме“, каза вратарят на Интер Онана.

„Все още се нуждаем от още един страхотен мач като днешния следващата седмица. Казах, че трябва да дойдем тук и да играем без страх, защото можем да спечелим – направихме точно това.“