0

Д ерби дела Мадонина между Интер и Милан се оформи за полуфиналите в Шампионската лига. Това стана факт, след като "нерадзурите" завърши 3:3 в реванша от четвъртфиналите срещу Бенфика на "Джузепе Меаца" и с общ резултат 5:3 продължиха напред. Зрелището в Милано си заслужуваше, а португалският гранд имаше своите шансове, но времето за тима не стигна. Интер пък си поигра с огъна, но все пак не се опари и се класира за полуфиналите, където чака Милан, след като "росонерите" отстраниха Наполи във вторник вечер.

Тимът на Симоне Индзаги поведе в резултата в 14-ата минута. Топката стигна до Лаутаро Мартинес, който напредна с нея и пусна към Николо Барела в наказателното поле. Там халфът смени рязко посоката, за да си освободи място за изстрел и с красив удар с левия крак вкара в мрежата на Одисеос Влаходимос, както го направи и преди седмица в Лисабон. В 33-ата минута Лаутаро Мартинес засече с глава едно центриране отдясно на Един Джеко, пращайки топката в мрежата, но бе фаулирал Жилберто и попадението не бе зачетено. 

Бенфика изравни малко по-късно! Рафа Силва центрира перфектно в наказателното поле, където Дензъл Дъмфрис изпусна Фредерик Аурснес, който с глава порази вратата на Андре Онана и така разликата в общия резултат отново бе само две попадения.  През второто полувреме Бенфика опита да поведе, но Интер ти удари. в 66-ата минута! Димарко проби по лявото крило и комбинира с Хенрик Мхитарян. Арменецът върна към италианския бек, който нахлу в наказателното поле и пусна успореден пас на голлинията. Там Лаутаро бе изпреварил защитата на гостите и отблизо засече топката в мрежата, давайки за втори път аванс на своя тим в мача.

В 78-ата минута направилият страхотен мач Димарко проби отляво и подаде към влезлия от скамейката Хоакин Корея. Нападателят си спря топката, завъртя се рязко, освобождавайки се от опеката на защитник на португалците. Последва красив фалцов удар с десния крак, при който топката се удари в левия страничен стълб на Влаходимос и влезе в мрежата му, подпечатвайки билета на хората на Симоне Индзаги за полуфиналите на турнира.  

Но четири минути преди края на редовното време тимът на Рогер Шмидт вкара втори гол. Грималдо центрира от пряк свободен удар, а в наказателното поле Антонио Силва се извиси над всички и с глава прати топката в мрежата на домакините, намалявайки пасива на Бенфика. "Орлите" израевниха резултата в продължение. Точен бе Муса, но време за повече нямаше.

Така се оформи полуфиналите Интер - Милан в Шампионската лига.