0

В една вечер два гранда от испанската Примера – Барселона и Атлетико Мадрид, отпаднаха от Шампионската лига след загуби с по 4 гола.

ПСЖ попиля Барса на ст. „Монджуик“ с 4:1 с 2 гола на Мбапе след почивката и с общ резултат от двата мача 6:4 се класира на полуфинала. 

Фатален за каталунците бе червеният  картон на централния им защитник Араухо в 29-ата мин. от реванша, когато водеха с 1:0 с попадението на Рафиня. 5 мин. преди почивката бившето крило на Барса Усман Дембеле направи 1:1, а през второто полувреме във вратата на капитана Тер Щеген се разписаха Витиня (54) и Мбапе (61-а мин. от дузпа и 89-ата мин.).

Малко преди дузпата на Мбапе червен картон получи и треньорът на Барселона Шави, който след края на мача слезе на терена и захапа главния рефер Ищван Ковач (Румъния), на когото наговори неща, които вероятно не би искал да чуят децата му.

ШОК И УЖАС! Ултрасите на Барселона бомбардираха рейса на своите преди мача с ПСЖ

Атлетико Мадрид пък загуби 2:4 от Борусия в Дортмунд и се прости с турнира, след като в домакинския мач надви само с един гол разлика – 2:1.

Германците поведоха с 2 гола разлика до почивката с голове на Бранд (34) и Маатсен (39). След почивката Атлетико намали 1:2 с автогол на Хумелс в 49-ата мин., а в 64-ата Кореа изравни 2:2.

Нокаутиращият си удар Дортмунд нанесе само за 3 мин.: първо в 71-ата Фюлкруг направи 3:2, а в 74-ата Забицер закова четвъртия гол за крайното 4:2, с което класира Борусия на полуфинала с общо 5:4.

Днес са другите два четвъртфинални реванша: Манчестър Сити – Реал Мадрид (3:3 в първия мач) и Байерн Мюнхен – Арсенал (2:2 в Лондон).