0

С елекционерът на националния отбор на Босна и Херцеговина Ивайло Петев се извини на всички след необяснимата загуба от Финландия с 1:3 у дома, още повече, че съперникът игра близо час с човек по-малко на терена. Тимът загуби всякакъв шанс да се бори за класиране на световното първенство в Катар.

"Първо се извинявам на феновете, които бяха на стадиона. Дадохме им голяма надежда, а изиграхме изключително лош мач. Стана точно обратното на това, което тренирахме и говорихме преди срещата. Страшно много грешки направихме, не може по такъв начин да допускаме голове. Да ви кажа честно, много съм разочарован, но не мога да върна нищо", каза българският треньор след загубата.
"Първите 15 минути имахме някакво превъзходство, един-два шанса. Първият им гол беше щастлив, но не търсим алиби. Всички сме виновни, а аз - най-много", призна Петев.


"Ако Джеко беше здрав, щеше да е първи на терена. Това го гарантирам", обясни той защо не е играл лидерът на тима на Босна.

"Ако играхме поне на 50 процента от това, което тренирахме, щяхме да спечелим", каза Ивайло Петев.

Междувременно в Босна и Херцеговина започна дискусия дали Ивайло Петев е достоен за национален селекционер, тъй като след като пое отбора през месец януари 2021 година непрекъснато има проблеми и търпи критики.