0

Л ионел Меси ще играе във футболната лига MLS на САЩ в Интер Маями, където един от съсобствениците е Дейвид Бекъм.
От клуба вече потвърдиха това, самият Лео го стори в интервю за двата спортни вестника на Каталуния - „Спорт“ и „Ел Мундо депортиво“, чиито пратеници прие в дома си в Париж.

Нито Саудитска Арабия, нито Барса: Меси избра да играе в Интер

Аржентинският нападател обяснява за първи път и пред двете медии защо е взел решението да премине в Интер Маями, след като напусна Пари Сен Жермен.

„Взех решение, че ще отида в Маями. Все още не всичко е готово на 100%, нещо липсва, но хей, решихме да продължим по този път“, каза Меси.

Запитан дали с него ще бъдат бившите му колеги от Барса Бускетс и Жорди Алба, Бълхата поясни, че той е взел решението си самостоятелно, само за себе си.

„Казваха, че отивам с Буси и Жорди в Арабия, че сме уредили всичко. Всеки търси бъдещето си. Очевидно бях наясно с тях, какво ще правят, но  никога, в нито един момент не сме се разбрали да ходим някъде заедно. 

Взех решение за себе си и не знам те какво ще направят. И не, нямам нищо уговорено с никого“, увери той.

Меси разясни и защо предпочита да напусне Европа, макар че е имал оферти от още един клуб, освен от Барселона.

„Да, напускане на Европа. Истината е, че имах предложения от друг европейски отбор, но дори не го оцених, защото в Европа единствената ми идея беше да отида в Барселона. 

След като спечелихме Световното първенство и не успях да отида в Барса, беше време да отида в лигата на Съединените щати, за да изживея футбола по различен начин и да се наслаждавам повече на ежедневието.

Очевидно със същата отговорност и желание за победата и винаги да правим нещата по-добре. Но вече по-спокойно“, каза Меси.

Именно спокойствието със семейството му е надделяло накрая в полза на Маями. „Намирам се в момент, в който искам малко да изляза от фокуса (на интереса, на медиите), да мисля повече за семейството си. Прекарах две години (в ПСЖ), които бях толкова зле на семейно ниво, че не ми беше приятно. Имаше го и този месец (на световното), който беше грандиозен за мен, защото спечелих Световната купа, но това беше труден етап за мен.

Искам да преоткрия себе си, удоволствието на моето семейство, моите деца, ден след ден... И затова бях решил да не отхвърлям Барселона", каза той.

Меси призна, че намерението му е било да се завърне в Барселона, но е имал съмнения относно крайния резултат: „Наистина исках, бях много развълнуван да мога да се върна, но от друга страна, след като преживях това, което преживях, напускането... Не исках да се връщам, за да бъда отново в същата ситуация: да чакам да видя какво ще се случи и да оставя бъдещето си в ръцете на някой друг, така да се каже".

Аржентинецът добави, че не е искал заради него Барселона, която има финансови ограничения, да гони други футболисти, за да го картотекира.

„Исках сам да взема решение, мислейки за себе си, за моето семейство. Въпреки че чух, че Ла Лига е приела всичко и че всичко е наред да се върна, все още имаше много други неща, които трябваше да се направят .. 

Чух, че е трябвало да продават играчи или да намалят заплатите на играчите и истината е, че не исках да мина през това, нито да поема отговорност да получа нещо, което има общо с всичко това.

Вече бях обвинен в много неща, които не бяха верни в кариерата ми в Барселона и сега бях малко уморен, не исках да преминавам отново през тези неща.“

Освен това Меси призна, че вече няма пълно доверие към клуба след случилото се преди 2 г., когато в крайна сметка се наложи да си тръгне.