0

Л ионел Меси се завърна като титуляр в двубоя на ПСЖ срещу Аячо в Лига 1, след като клубът отмени наказанието му. Публиката на "Парк де Пренс" обаче освирква мощно аржентинеца при всяко негово докосване от началото на двубоя, който свърши 5:0 за парижани. Бъдещето на Лео остава неясно, а той ядоса привържениците с пътуването си до Саудитска Арабия по време на тренировки на тима, което първоначално доведе до изваждане от състава.

Преди първия съдийски сигнал пък бившият нападател на тима Бруно Родригес излезе на терена, за да постави топката на центъра. Той претърпя операция за амптуиране на крака през миналата година. Лионел Меси бе един от хората, които го поздравиха специално и дори си размени няколко подавания с 50-годишния екснападател. 

 

Фабиан Руис и Ашраф Хакими се разписаха в 22-ата и 33-ата минута на срещата. През второто полувреме Килиан Мбапе се разписа на два пъти. В 74-ата минута пък Мохамед Юсуф си отбеляза автогол.

ПСЖ остава лидер във френския шампионат с шест точки пред Ланс. Аячо пък се намира на 18-то място и на 11 точки от спасението, което означава, че Аячо със сигурност изпада от Лига 1, тъй като остават само три кръга до края на първенството.