0

С тарши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти не изрази прекомерна радост след победата с 4:1 над Барселона и триумфа за Суперкупата на Испания. Той сподели, че вече мисли за бъдещето.

За италианския специалист спечеленият трофей е 11, с което той изравни Зинедин Зидан. Пред тях остава само Мигел Муньос с 14 купи.

„Още в началото се възползвахме от високата защитна линия на Барселона и бързината на Вини. Иначе мачът беше труден. Резултатът е прекален на фона на това, което Барселона показа. При 3:1 все още имаше интрига, но след четвъртия гол противникът се предаде. Може би пропиляхме няколко хубави контраатаки при 2:0, но като цяло сме доволни. А и се защитавахме добре“, каза Анчелоти, след което коментира играта на Винисиус. Бразилският футболист влезе в историята с хеттрик за 39 минути.

„Винисиус  се справи отлично. Той се нуждаеше от два-три мача, за да достигне топ формата си. Този успех на Реал Мадрид показва, че сме на висота и след паузата. Но сега е време да сложим този трофей във витрината при останалите и да гледаме напред. Това беше една специална вечер, но в този клуб има много такива вечери. Това е силата на Реал Мадрид. Щастлив съм, но трябва да се борим и за 12-тата", каза още треньорът на Реал.

Радостта на Реал М след спечелената Суперкупа на Испания
Реал Мадрид Реал Мадрид Реал Мадрид
7