0

В инисиус Жуниор от Реал Мадрид е несравним, когато става дума за създаване на проблеми на опонентите, каза старши треньорът на Реал Карло Анчелоти, след като бразилецът вкара два гола и направи асистенция при грандиозния обрат с 5:2 срещу Ливърпул в Шампионска лига.
Ливърпул поведе с 2:0 на "Анфийлд", но дубъл на Винисиус възстанови равенството до почивката и постави основата за обрата през втората част след два гола на Бензема и един на Милитао.

"Винисиус е най-важният играч в световния футбол днес", каза Анчелоти на пресконференцията след мача.

"Няма толкова постоянен в изявите си играч. Той не спира да се движи. Надявам се, че може да продължи в този ритъм. Срещу Ливърпул беше брилянтен, както винаги", добави Анчелоти.

Винисиус е играчът с най-много опити за гол (28) и стрелби към вратата (15) в Шампионската лига този сезон и е най-често фаулираният играч в петте най-добри европейски лиги (82).

След като вкара 22 гола с 20 асистенции през миналия сезон, Винисиус вече отбеляза 18 във всички турнири през тази кампания и беше избран за играч на турнира на Световното клубно първенство през януари, помагайки на Реал да си осигури рекордна пета титла.

Анчелоти не спести суперлативите си за целия отбор на Реал след феноменалната победа.

"Това беше историческа победа, като се има предвид къде играхме и как започнахме мача, изоставането с два гола. Но не се предадохме, запазихме хладнокръвие, без паника и обърнахме много труден мач. 

Но още нищо не е свършило, има реванш, а Ливърпул си остава много силен отбор", посочи спортсменски, както винаги, Анчелоти.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази недоволство от своите играчи за пасивните действия и грубите грешки в защита през второто полувреме при обрата с 2:5 от Реал Мадрид в първи мач от осминафиналите в Шампионска лига.
Ливърпул започна много силно и поведе с 2:0, но допусна два гола до почивката, а през втората част отстъпи инициативата и инкасира още три попадения. Реал стана първият отбор, който бележи пет гола на Ливърпул на "Анфийлд" в европейските турнири.

Клоп беше видимо унил след края на мача, но не изглеждаше особено ядосан.

Германският специалист подчерта, че е видял стария Ливърпул в най-добрата си форма през първото полувреме, преди да рязко да свали нивото през втората част.

"Началото беше невероятно. Накратко - бяхме себе си. Беше перфектно, точно както искахме да играем, причинявайки проблеми на съперника по целия терен. Супер интензивно начало, 2:0. Цялото първо полувреме беше добро освен головете.

"След първия гол станахме леко пасивни, не пресирахме високо, не ги гонехме, а трябваше, защото това е отбор, който, когато си пасивен, те наказва. Вторият гол е шамар. Не става, не може да допускаме такъв гол, но се случи и 2:2", коментира Клоп пред BT Sport.

"Първата ситуация през второто полувреме пуснаха дълга топка на Винисиус. Не съм сигурен дали е фаул, но в крайна сметка съдията го свири и въобще не ми хареса как се защитавахме в тази ситуация. 

При 3:2 за тях стана много трудно, защото Реал е изключително добър на контраатака. Вече беше късно да се върнем на правилния път. 

Трябваше да играем като първото полувреме през всичките 95 минути. Това е възможно, но имаше нужда от импулс. А след гола за 3:2 беше точно обратното.

"Те станаха по-уверени и вкараха страхотни голове. Така стоят нещата. Странно е. Загубихме с 2:5, наясно сме с това. Ще бъде трудно да наваксаме този пасив на реванша, но ще отидем там и ще опитаме да спечелим", каза още Юрген Клоп.

Източник: БТА