0

Л ивърпул се съгласи да плати 35 милиона паунда (над 40 милиона евро) за футболиста на Байерн (Мюнхен) Райън Гравенберх.

Агенция ПА научи, че 21-годишният национал на Нидерландия е пристигнал късно снощи на стадион “Анфийлд“, за да премине медицински тестове и сделката да бъде заявена във Висшата лига преди да затвори летния трансферен период. 

Освен 35-те милиона паунда трансферна сума (40 милиона евро), в договорката  са добавени бонуси за касата на баварците при определени постижения на новия клуб на футболиста.

Гравенберх беше трансферна цел на Юрген Клоп от доста време, но едва в последната една седмица позицията на Байерн се промени. За Клопо възможността да отмъкне една от перлите на баварците е и нещо като сладко отмъщение за епохата, когато мюнхенският хегемон в Бундеслигата отслабваше тогавашния отбор на Юрген Борусия Дортмунд, като купуваше най-силните му играчи.

Високият 1,90 м нидерландски халф, който може да играе и като централен защитник, бе купен от Аякс за 18,5 милиона евро.

За него, обаче, изкушението да играе във Висшата лига се оказа по-силно от желанието на Байерн да го задържи по-дълго. А и сочната финансова печалба наклони везните за хората от офисите на „Зебенер Щрасе“ в Мюнхен.

Той се превръща в четвърто и последно попълнение на Червените от Ливърпул за това лято, като се присъединява в списъка с новобранци като Алексис Макалистър, Доминик Собослай и Уатару Ендо.