0

Л удогорец осъществи изходящ трансфер. Според шведското издание Fotbolldirekt.se съвсем скоро договор с местния Хамарби ще подпише бранителят на „орлите“ Шакил Пинас. Той има контракт с родния шампион за още 2 години, което означава, че шведите ще трябва да се бръкнат с около милион за правата на национала на Суринам, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф".

Парите не са проблем за петия в класирането на Алсвенскан, тъй като клубът има два силни спонсора – AEG, и по-важният – Златан Ибрахимович, който държи 23,5% от акциите на клуба.

Шакил Пинас дойде в Лудогорец през лятото на 2021 г. и стана титуляр бързо, тъй като капитанът Антон Недялков получи тежка контузия, която го извади от игра за близо 6 месеца. Заради проблемите на родния национал „орлите“ привлякоха и трети ляв бек – израелецът Дени Групер. Така че евентуална продажба на Пинас няма да е проблем за Лудогорец, тъй като Антон Недялков вече е здрав и играе по 90 минути в мачовете на шампионите.

Иначе Пинас, който бе желан и от ЦСКА, но избра Разград, записа общо 26 мача за „зелените“ във всички турнири. Той дойде в България като свободен агент, а за последно бе играл в АДО Ден Хааг.

"Благодаря на всички служители, футболисти и фенове на българските орли, тъй като прекарах страхотна година с шампионите. Никога няма да ви забравя", написа Пинас в социалните мрежи под снимка с екипа на новия си отбор, след което се обърна към привържениците на Хамарби.

"Радвам се, че съм чaст от Хамарби. Ще дам всичко от себе си и се надявам да постигнем паметни неща".