0

9-ти ноември ще остане паметна дата за Лудогорец. В Разград пристигна турският колос Фенербахче, който преди няколко дни записа уникална серия от 19 поредни победи в 19 мача и беше на прага от световен рекорд за най-дълга поредна победна серия в света. 
Преди мача, “фенерите” излязоха абсолютен фаворит срещу тима на завърналия се за трети път като старши-треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев, като именно при него “орлите” играха най-великите си европейски вечери в евротурнирите срещу отборите на Реал Мадрид, Арсенал, Базел, ПСЖ, Ливърпул и др… 

Така… Разград е с население от около 30 хиляди души, докато населението на Истанбул е от 16 милиона души. Разликата в класите между Лудогорец и Фенербахче е огромна, тъй като турският тим разполага с много големи имена и звезди като Душан Тадич, Един Джеко, Миши Батшуай, Доминик Ливакович и др. Бюджетът на Фенербахче е доста сериозен - 250 млн., а на Лудогорец общата стойност е 41 млн.евро. 

Все пак парите не играят тук, а футболистите играят на терена и те наистина показаха, че не ги е страх от никого! Лудогорец изигра един велик мач, като по никакъв начин не им отстъпваше на футболистите на Исмаил Картал, нито не се страхуваха. Полският халф Якуб Пиотровски наниза мощен и красив удар от дистанция, като не остави никакви шансове на Ливакович да реагира, но след гола възпитаниците на Дерменджиев не спряха да атакуват и не спряха да играят… те търсеха късмета си, за да вкарат още един гол, в който да решат спора и да се приключи интригата, и накрая резервата Руан Секо в 93-ата минута прати топката в мрежата на гостите и турците, тогава се шокираха и не можаха да повярват, какво се случи наистина в онази вечер на 9-ти ноември! И така тази победа вече е добре дошла в историята на Лудогорец, най-доброто предстои. Накарахме “жълто-синя” Турция да плаче. Храбър Разград победи могъщ Истанбул.

НИКОЛАЙ ПЕТКОВ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX