0

Т рансферното лято е в разгара си и по-далновидните клубове вече се подсилиха с желаните играчи. Свободните агенти винаги са търсени на пазара, защото за тях не трябва да се плаща сума, различна от договорената заплата. Някои от най-големите имена през последните години остават без отбори и ще бъде любопитно да проследим къде ще продължат кариерите си. Така например Гарет Бейл реши да премине в американския Лос Анджелис ФК, където става съотборник с Джорджо Киелини. Все още обаче има достатъчно качествени свободни агенти, които все още си търсят клуб.

Кристиан Ериксен
Настоящ отбор: Брентфорд
Свързван с: Брентфорд, Тотнъм, Манчестър Юнайтед

Датският национал погледна смъртта отблизо преди по-малко от година, но не само се завърна на терена, а демонстрира отлична форма. Самият факт, че след всичко преживяно името му се свързва с Манчестър Юнайтед и Тотнъм вече е постижение. 30-годишният Ериксен бе приютен от Брентфорд, след като разтрогна с Интер. Той може да бъде изкушен обаче да се завърне на най-високо ниво.

Джеси Лингард
Настоящ отбор: Манчестър Юнайтед
Свързван с: Уест Хем, Нюкасъл, Тотнъм, Рома, Милан

Подобно на Погба Лингард е юноша на Юнайтед и също си тръгва огорчен. Той прекара две десетилетия на „Олд Трафорд“, но така и не реализира пълния си потенциал. В началото на 2021 г. загатна, че може да възроди кариерата си в Уест Хем след прекаран наем и „чуковете“ определено са фаворит за подписа му.

Усман Дембеле
Настоящ отбор: Барселона
Свързван с: Челси, ПСЖ, Барселона

Дембеле така и не оправда купищата пари, които Барселона изсипа на Борусия Дортмунд, а поведението му извън терена често предизвикваше неодобрение. През последната година сагата между него и каталунците за евентуален нов договор придоби размерите на сапунен сериал. Финансовите проблеми на Барса допълнително усложниха ситуацията, но сега изглежда, че ще напусне „Камп Ноу“ окончателно.

Пол Погба
Настоящ отбор: Манчестър Юнайтед
Свързван с: Ювентус, Реал Мадрид, ПСЖ, Манчестър Сити

Погба напуска Манчестър Юнайтед с горчивина след шест може да кажем мъчителни сезона. Френският национал спечели само Купата на Лигата и Лига Европа с „червените дяволи“ след рекордния си трансфер от Ювентус за 105 милиона евро. Световният шампион с Франция сподели, че иска отново да изпитва удоволствие от играта и по всичко изглежда ще се завърне в Юве.

Единсон Кавани
Настоящ клуб: Манчестър Юнайтед
Свързван с: Реал Мадрид, Арсенал, Атлетико Мадрид, Ювентус, Райо Валекано

Трети футболист на Манчестър Юнайтед в списъка. Кавани прекара две противоположни години на „Олд Трафорд“. В първата той на мига се превърна в любимец на феновете, но през изминалата кампания контузиите и привличането на Кристиано Роналдо ограничиха представянето му на терена. 35-годишният уругваец е готов на една последна приказка в Европа, за да бъде във форма за Мондиал 2022.

Фернандиньо
Настоящ отбор: Манчестър Сити
Свързван с: Ботафого, Фламенго, Коринтианс, Атлетико Паранаенсе

Не е тайна, че 37-годишният бразилец иска да се завърне в родината си и няма да е изненадващо да го видим отново с екипа на родния Атлетико Паранаенсе. Фернандиньо показа, че все още може да играе на високо ниво дори на тази възраст, така че където и да играе, ще се справи на ниво. Той си тръгва с 13 купи от „Етихад“.

Луис Суарес
Настоящ отбор: Атлетико Мадрид
Свързван с: Ювентус, Астън Вила, Севиля, Интер Маями

Подобно на Кавани Суарес е готов за една последна европейска авантюра, за да помогне на Уругвай на световното първенство. Изминалият сезон бе най-слаб за ветерана с 13 гола, а имаше и физически проблеми. Говори се обаче, че Суарес тренира усилено и чака най-подходящия клуб, където да играе и поддържа темпо до мондиала.

Иско
Настоящ отбор: Реал Мадрид
Свързван с: Севиля, Арсенал, Тотнъм

Иско изигра само 407 минути през сезона и  си тръгва от Реал Мадрид. Халфът е само на 30 години и ще избере следващия си клуб с мисъл за световното първенство. Въпросът е може ли техничарят отново да намери своето вдъхновение, за да разкрие таланта си.

Анхел ди Мария
Настоящ отбор: ПСЖ
Свързван с: Ювентус, Барселона

Ди Мария е силно желан от Ювентус, но изчаква оферта от Барселона. Както голяма част от останалите футболисти в списъка, Ди Мария иска да бъде на висота за световното в Катар. Идеята на крилото е да подпише за една година с клуб от Европа и след това да се завърне в Южна Америка. 

Пауло Дибала
Настоящ отбор: Ювентус
Свързван с: Интер, Милан, Севиля

Бъдещето на Пауло Дибала изглежда по-заплетено отвсякога. След като стана ясно, че ще напусне Ювентус, където играе от 2015 година, бе считан за сигурно ново попълнение на Интер. „Нерадзурите“ обаче прекъснаха преговорите засега, а градският съперник Милан също се ослушва. Дибала изглежда е в капан, а предложението от Севиля е доста по-неизгодно във финансово отношение.