0

Х орхе Валдано, световен шампион с Аржентина, бивш играч, треньор и директор на Реал Мадрид, предложи да посрещне Килиан Мбапе на мадридското летище, когато французинът най-сетне реши къде ще играе.

Валдано се изказа заради растящото напрежение сред публиката на Реал заради омръзналата сапунка около футболното бъдеще на нападателя.

„Ако хората все още са му ядосани, не се притеснявайте, ще го взема на летището“, каза усмихнатият Валдано от парагвайския град Луке, след като приключи разговор в централата на Южноамериканската футболна конфедерация (Conmebol).

Феновете на Мадрид вече не сдържат недоволството си от френския нападател, който, въпреки че не иска да удължи договора си с Пари Сен-Жермен за още една година, иска да лапне едни 40 милиона евро, заложени в клауза за лоялност, активирана на 1 август.

От своя страна шефовете на ПСЖ го махнаха от отбора, като пришпориха юридическия отдел да открие легална вратичка да се отмени изплащането на тези пари на играча.

Валдано, световен шампион през 1986 г. и бивш треньор на белите, каза, че не знае дали Мбапе в крайна сметка ще стигне до Реал Мадрид. Но той призна, че това е нещо, което би искал да се случи.

„В момента това не е казус. За момента това е неказус! Надявам се да се случи“, каза той през смях в игра на думи на испански.

„Случаят Мбапе“ помрачава предсезонната подготовка на Пари Сен-Жермен и първите стъпки на испанския треньор Луис Енрике на пейката на парижани.

Мбапе все още е далеч от първия отбор на ПСЖ и този понеделник тренира с групата на отстранените в спортната база на клуба в Поаси.

Според френската преса ПСЖ е щял да предложи на играча подновяване до 2025 г. с „клауза за гарантиран трансфер“ в края на следващия сезон 2023/24, но той отказа.

Междувременно Пари Сен Жермен свалиха образа на капитана на френския национален отбор от стадион "Парк де Пренс". От ПСЖ настояват Мбапе да продължи договора си с клуба за още година, като в противен случай няма да бъде част от тима и ще тренира отделно.

От клуба подозират, че той е постигнал договорка с Реал Мадрид и следващото лято ще премине в испанския гранд като свободен агент. Мбапе не бе част от състава на ПСЖ за азиатското турне, както и не попадна в разширения отбор за старта в Лига 1 срещу Лориен.