0

П резидентът на компанията Ineos Group сър Джим Ратклиф оформи сделката за закупуване на 25 процента дял в Манчестър Юнайтед, обявиха официално от клуба на Бъдни вечер. Според информации сделката е на стойност 1,2 милиарда паунда.

“Дявол“ при „червените дяволи“: Бомбастичен удар готви за Ман Юн. новият акционер Ратклиф

Компанията ще поеме отговорност за футболните операции на клуба. Съгласно споразумението Джим Ратклиф, който присъства чрез фирмата си също във Формула 1 и в колоезденето, ще придобие 25% от акциите от клас Б, притежавани от семейство Глейзър, и до 25% от акциите от клас А, като инвестира 300 милиона долара в инфраструктурата на стадион "Олд Трафорд".

"Манчестър Юнайтед обявява, че е сключил споразумение, съгласно което президентът на Ineos, сър Джим Ратклиф, ще придобие 25% от акциите на Манчестър Юнайтед клас Б и до 25% от акциите на Манчестър Юнайтед клас А и ще предостави допълнителни 300 милиона долара, предназначени за бъдещи инвестиции в "Олд Трафорд".

Като част от сделката Ineos прие искане от борда да му бъде делегирана отговорност за управлението на футболните операции на клуба. Това ще включва всички аспекти на спортно-техническите дейности и академиите на мъжкия и женския футбол", се казва в съобщението на Манчестър Юнайтед.

С предполагаемо богатство от над 29 милиарда паунда сър Ратклиф е вторият най-богат британец, според листата на „Сънди Таймс“ от пролетта на 2023 г.

Бушува битка: Британски сър надцаква арабите за покупката на Ман Юн.

Източник: БТА