0

Б ългарският футболен първенец Лудогорец Разград ще играе срещу Динамо Минск във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, ако преодолее грузинския Динамо Батуми.

Коравите беларуси отстраниха арменския Пюник след успех с 1:0 като гост в Ереван. Първата среща между двата тима бе приключила при равенство 0:0.

Победния гол за състава от Беларус бе дело на 34-годишния защитник Алексей Гаврилович от дузпа в 90-ата минута.

Мачовете от втория кръг на най-престижната европейска клубна надпревара ще се играят на 23/24 юли и 30/31 юли. Победителят от двойката с участието на разградчани ще бъде домакин в първия двубой.

Лудогорец надделя над Динамо Батуми в първата среща с 3:1. Утре вечер мултинационалната селекция на Георги Дерменджиев гостува в Батуми в реванша утре вечер.

Динамо Минск ще приеме противника си на неутрален терен заради рестрикциите, които УЕФА налага на отборите от тази страна за участието в руската военна агресия срещу Украйна. Тимът бе домакин на Пюник в Унгария в първата среща. Победителите в този етап продължават към третия квалификационен кръг на Шампионската лига, а загубилите ще се включат в турнира Лига Европа.

При условие, че отпадне в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, тимът на Лудогорец ще се изправи срещу уелския ТНС или черногорския Дечич в Лигата на конференциите.