0

С лед седмица на скандали покрай разгрома 1:4 от Ман Сити с отскочилия до Португалия Роналдо, португалската звезда закова изключителен хеттрик за Манчестър Юнайтед за драматичнатна победа с 3:2 над Тотнъм на „Олд Трафорд“. Оказа се, че това е едва вторият хеттрик на Крис в английския елит - първият е през 2008 г. 

Това бяха неговите 12-и, 13-ти и 14-ти гол срещу „шпорите“ (във всички турнири), най-много от всеки друг отбор от Висшата лига. Те бяха общо под номер 805, 806 и 807 в кариерата на нападателя, той е признатият от ФИФА най-добър голмайстор в света с попаденията си с клубовете и с националния на Португалия.

CR7 се е разписвал във всеки от последните си 7 мача срещу „клиентите“ от Тотнъм във всички турнири. В досегашните си 20 мача срещу лондончани нападателят, освен 14 гола, има и 6 асистенции, като активът му е 14 победи, 5 равенства и само една загуба.

Той е едва третият играч от тези на 37 и повече години, след Теди Шерингъм и Греъм Аликзандър, вкарали повече от веднъж в мач от Висшата лига. На класата му на стадиона бе дошъл да се наслади не кой да е, а Том Брейди, идолът на феновете на американския футбол, легенда на NFL, който аплодира, станал на крака.

Със светнали очи гледаше рецитала на своя любимец и самият Сър Алекс Фъргюсън, който заложи на него като млада надежда на Спортинг, а втория път се намеси решително, за да пресече попълзновенията на съседите от Ман Сити, като доведе отново CR7 на "Олд Трафорд".

Кристиано откри резултата с неспасяем за Лорис удар от 25 м в 12-ата мин., Хари Кейн изравни от дузпа в 35-ата, но отново Роналдо изведе Юнайтед напред в 38-ата.

През второто полувреме друг играч на Ман Юнайтед вкара топката в мрежата – капитанът Хари Магуайър се разписа, но в своята врата: автогол и 2:2 в 72-ата минута.

Накрая той с благодарност прегърна Роналдо, който с глава в 81-ата мин. за трети път изведе Юнайтед напред за победното 3:2, и така замете и резила на защитника, към чиято лента има основателни претенции.

С 50 точки от 29 мача Манчестър Юнайтед измести Арсенал от 4-тото място във Висшата лига - "червените дяволи" са с 2 точки повече, но и 4 мача повече от "артилеристите". Тотнъм е седми с 45 точки от 27 мача.