0

П резидентът на Барселона Жоан Лапорта отговори на актуални въпроси, свързани със селекцията на каталунците и най-вечер за Роберт Левандовски. Клубът изпитва сериозни финансови проблеми, но въпреки това си е поставил амбициозни цели и се очаква да е активен на трансферния пазар.

Лапорта си каза иска ли в Барса Френки де Йонг

„Левандовски? Много футболисти искат да играят в Барселона, но техните клубове имат свое мнение по въпроса и всичко това е част от преговорния процес. Разбира се, че Левандовски е нападател от световна класа, но ще бъда сдържан в коментарите си по темата. Оценяваме публичното заявеното от него желание да дойде при нас. Поласкани сме, но трябва да се отнасяме с уважение към Байерн, който е един от най-големите клубове в света“, заяви Лапорта пред „L’Esportiu de Catalunya“.

Шефът на Барселона обобщи и ситуацията около Усман Дембеле. „Ценим го и е факт, че в края на миналия сезон той игра на много високо ниво. Старши треньорът е доволен от него. Въпросът опира изключително до финансите. Съобщихме му какво предлагаме, но неговият отговор не беше нито положителен, нито отрицателен. Спокойни сме. Имаме контакт. Ако Дембеле приеме офертата ни, ще остане“, обясни Лапорта. 

Според медиите в Испания ръководството на Барселона е взело категорично решение да се раздели с Мемфис Депай. Нидерландският национал не попада в плановете на старши треньора Шави Ернандес за новия сезон и е бил информиран за това, а агентите му вече му търсят нов отбор. Каталунците са поставили цена от 25 млн. евро на Депай. В клуба са получили оферта за него от клуб от долната половина на таблицата в Висшата лига. Предложението е било на стойност 23 млн., но е малко вероятно да се стигне до сделка, защото самият футболист няма да се съгласи.