0

Б ившият португалски национал Пауло Футре беше хоспитализиран в Лисабон по подозрение, че е получил сърдечно-съдов проблем. Той се е почувствал зле, след като е присъствал на погребението на майка си.

56-годишната легенда на Атлетико Мадрид беше приет в болницата „Барейро“, на южния бряг на Тежу, а по-късно преместен в болницата „Санта Мария“. Футре претърпя катетеризация и се възстановява задоволително.

Самият той обясни чрез съобщение в социалните си мрежи, че е добре и благодари за съобщенията за подкрепа, които е получил.

„Приятели, много благодаря на всички за подкрепата. Ще продължа да се боря, има още много игри да изиграя. Голяма прегръдка!“.
Атлетико Мадрид, веднага щом научи новината, изпрати съобщение за подкрепа както до Пауло Футре, така и до семейството му.
Футре, който има 41 мача за Португалия, игра за Атлетико Мадрид на два етапа - един между 1987 и 1993 г. и друг през 1997 г. След като се пенсионира, той бе и като спортен директор на клуба.

Играл е и в трите велики на португалския футбол - Спортинг, Порто и Бенфикам както и в Олимпик Марсилия, Реджина, Милан, Уест Хем и Йокохама.