0

Б айер Леверкузен разби с 4:0 Унион Берлин като домакин в мач от 11-ия кръг на Бундеслигата. Така "аспирините" записаха 12-а поредна победа във всички турнири и си върнаха лидерската позиция в немския шампионат.

В 16-ата минута главният съдия Тимо Герах бе повикан на монитора край тъчлинията да прегледа ситуация за евентуална дузпа на Байер. Той обаче прецени, че наказателен удар не трябва да има. Седем минути след това дойде първият гол. Алехандро Грималдо получи на границата на наказателното поле и прати топката в горния десен ъгъл на противниковата врата.

Виктор Бонифейс стреля опасно с глава в 30-ата минута. Стражът на гостите Фредерик Рьонов показа фантастичен рефлекс, за да спаси. 

В 57-ата минута Одилон Косуну засече центриране от ъглов удар и също нанесе удар с глава. Този път вратарят на Унион не успя да се справи и преднината на "аспирините" бе удвоена.

Джонатан Тах оформи класическият резултат в 73-ата минута, а десет след това Нейтън Тела вкара за 4:0.

Байер Леверкузен е с 31 точки след 11 мача и заема първото място, Байерн Мюнхен е на втора позиция в Бундеслигата с 29. Унион Берлин пък остава на последното място с едва 6 точки от началото на сезона.