0

Л евски влезе в челните места на още една авторитетна класация, която бе направена от Футболната обсерватория CIES. “Сините“ успяха да попаднат и в Топ 20 на най-младите отбори в света. Средната възраст на играчите е 23 години и 69 дни. Разбира се, у нас тя им определя първото място. Иначе в полезрението на базираната в Швейцария обсерватория влязоха 53 от водещите първенства на планетата.

Най-млад е тимът на ФК Минск със своите 20 години и 97 дни, второто място също е отредено на тим от Беларус – Енергетик БГУ – 21,46. Трети е първенецът от миналата година Жилина. Четвъртата позиция обаче е за клуб, който има далеч по-сериозни позиции в Европа – РБ Залцбург със средната възраст на играчите от 21 години и 96 дни.

Прави впечатление, че западна Европа е представена в ТОП 20 от още шест отбора. И за никой не е изненада, че те идват Белгия и Холандия. Аякс е класиран най-напред. Тимът, който спря Лудогорец за Лига Европа, залага на играчи на 22 години и 63 дни. При Волендам средната възраст е малко по-висока 23,29. Португалия отговаря с Фамиликао и неговите 23 години и 43 дни. И малко над Левски на 18-о и 19-о място са съответно Серкъл Брюж (23,60) и Сейнт Трюиден (23,63).

Целия материал четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"