0

Л ивърпул разпиля с 4:0 гостуващия Арсенал в дербито на 13-ия кръг във Висшата лига на Англия. Мърсисайдци бяха далеч по-силният отбор в срещата, която обаче ще се запомни с това, че двамата мениджъри Юрген Клоп и Микел Артета влязоха в сериозен вербален спор край тъчлинията.
След 30 минути игра Садио Мане и Томиясо влязоха в единоборство, а Микел Артета поиска обяснение от реферите защо няма нарушение по емоционален начин. Това не се хареса на Юрген Клоп и щабът му, като те се нахвърлиха срещу този на "артилерисите" и двамата треньори едва бяха укротени да не стигнат до физическа саморазправа. В крайна сметка реферът Майкъл Оливър им показа жълти картони и играта продължи.
Резултатът бе открит от Садио Мане в 39-ата минута, а в 52-ата Диого Жота удвои актива на Ливърпул. Мохамед Салах вкара 13-ия си гол във Висшата лига в 74-ата, а три по-късно влезлият като резерви секунди преди гола - Такуми Минамино, оформи крайното 4:0 на "Анфийлд".


Успехът върна Ливърпул на второто място с 25 точки, на четири зад лидера Челси и на две пред третия и четвъртия Манчестър Сити и Уест Хем, но и двата отбора са с мач по-малко спрямо „червените”.