0

Л ивърпул победи Нотингам Форест с 3:0 в мач от 10-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за “червените” бяха отбелязани от Диого Жота, Дарвин Нунес и Мохамед Салах. 

Двубоят започна спокойно, като отборът на Юрген Клоп се затрудняваше с това да преодолее сгъстената отбрана на Форест. В 29-ата минута Нунес стреля от малък ъгъл, но Мат Търнър се намеси.

Две минути по-късно Салах изведе Нунес, който не се поколеба и отправи удар, който бе спасен от вратаря на Форест, но топката попадна на крака на Жота, който на празна врата нямаше как да пропусне. Жота отпразнува попадението си като извади фланелката с номер 7 на своя съотборник Луис Диас, който днес не бе в състава на „мърсисайдци“ заради трагедията с родителите му в Колумбия.

В 35-ата минута Доминик Собослай направи първата си асистенция за Ливърпул. Мърсисайдци организираха хубава отборна атака, Салах изведе Собослай, който с остър пас успоредно на голлинията намери Нунес, който удвои.

Пет минути по-късно Собослай стреля от границата на наказателното поле, но Търнър се намеси. През втората част “червените” намалиха оборотите. Все пак в 59-ата минута Харви Елиът бе изведен на добра позиция в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от защитник на гостите.

В 77-ата минута Ливърпул отбеляза трети гол. След дълъг пас на Собослай, Търнър и защитник на Форест не се разбраха и вратарят на гостите се размина с топката, която попадна в Салах. Египтянинът не пропусна на празна врата.

В друг мач от кръга представящият се много добре този сезон Астън Вила надви съпротивата и на Лутън, побеждавайки новака с 3:1 на „Вила Парк“.

По този начин отборът на Унай Емери се изкачи до топ 4 във временното класиране с актив от 22 точки преди старта на дербито на Манчестър. Лутън пък продължава да се намира в опасната зона, заемайки 18-ата позиция с 5 пункта.

Брайтън и Фулъм завършиха 1:1, а по-рано днес Евертън надви Уест Хем с 1:0.