0

З вездата на ПСЖ и на Франция Килиан Мбапе и треньорът на парижани Кристоф Галтие не скриха разочарованието си от отпадането на състава им на 1/8-финалите в Шампионската лига. Богаташите загубеха реванша от Байрен Мюнхен с 0:2 и с общ резултат 0:3 напускат най-силния европейски турнир. 

„Още едно разочарование. Не знам докога ще продължава това. Засега ще говоря само за този сезон. Той е най-важният и нищо друго не ме интересува. Загубихме от страхотен отбор и сега ни остана първенството, надявам се да го спечелим“, започна Килиан Мбапе след мача.

„Да преосмисля бъдещето си? Не, не... Спокоен съм. Единственото, което има значение за мен през този сезон, е да спечеля Лига 1 и тогава ще видим“, коментира френската звезда.

„Разочаровани сме. Трябва да продължим напред. Те имат отбор, изграден да спечели Шампионска лига. Това е нашият максимум, това е всичко“, каза още недоволният Килиан Мбапе след отпадането на ПСЖ от Шампионска лига.

Галтие също заяви, че сега мислите са насочени към спечелването на Лига 1, а все още е рано да се говори за бъдещето му.

„Голямо разочарование. Ще трябва да го преглътнем, да го приемем и да продължим битката си в Лига 1. Имахме големи надежди за този мач и сега сме много разочаровани. Още е рано да се говори за моето бъдеще. Ще се опитаме да завършим сезона с решителност и енергия“, заяви френският специалист.

„Не успяхме да отбележим гол в най-силните си моменти в мача. През първото полувреме имахме няколко възможности, но през второто допуснахме напълно необикновен гол (б.р. – след грешката на Верати). На такова ниво не трябва да се страхиваме, ако е необходимо, да стреляме от далечна дистанция. Ако бяхме вкарали първи, мачът щеше да е различен“, коментира още Кристоф Галтие.