0

С покойно и без да показва някаква изумителна игра световният шампион Аржентина се класира на финала на Копа Америка с победа 2:0 над Канада в Ню Джърси, САЩ. Футболистите на Лионел Скалони са на една победа от подвиг, който не е  постигал нито един отбор от Южна Америка: спечелването на Тройната корона (Копа Америка-Мондиал-Копа Америка).

Почти нищо интересно не се случи до 23-та мин. На мача с Канада, когато страхотна топка на Де Пол беше превърната в гол от Хулиан Алварес след виртуозно овладяване в движение на острия пас: 1:0 за Аржентина.

Капитанът Лео Меси уби интригата с попадението си за 2:0 в 51-ата мин. След комбинация на най-добрия от аржентинците Де Пол и Енцо Фернандес, последният стреля фронтално, а Меси му "открадна" гола като докосна леко топката, застанал пред вратаря на канадците Максим Крепо.Голът бе записан в актива на капитана на Аржентина, негов първи в настоящия турнир.

Изглеждаше, че Бълхата е в засада, но видеоповторението показа как канадец е закъснял да се изтегли и го покрива когато Енцо нанася удара си. Меси получи наградата за MVP на полуфинала, който бе негова поредна "тренировка" да покаже нещо повече на финала на 14 юли.

Там Аржентина очаква победителя от Уругвай – Колумбия, а финалът е в Маями, на стадиона на местния Интер, клубния отбор на Меси (и на приятеля му от националния на Уругвай Луис Суарес).

Да те изкъпе Меси! Бълхата и новото футболно чудо на Испания Ямал си имат тайна (СНИМКИ)