0

С ъревнованието между двете най-големи футболни звезди в последните 15 години Лионел Меси и Кристиано Роналдо продължава, въпреки че вече не играят в Европа.

С успеха световният шампион с Аржентина ще има възможност да изравни португалеца по трофеи в новите им отбори. През миналата седмица Ал Насър с Роналдо спечели Купата на арабските шампиони. В неделя пък Меси и Интер ще се изправят във финала за Купата на лигата срещу Нешвил, който обаче ще бъде домакин на своя стадион „Джеодис Парк“, който се очаква да бъде пълен до краен предел с 30 000 зрители. От тази година турнирът, в който играят отбори от САЩ и Мексико, е официално състезание под егидата на КОНКАКАФ. Първите три отбора в надпреварата автоматично се класират за Купата на шампионите КОНКАКАФ.

При положение че тимът от Маями вдигне купата, Меси ще триумфира със свое 44-то отличие на клубно и национално ниво и по този начин ще се изравни с бившия си съотборник Дани Алвеш. Суперзвездата демонстрира отлична форма след трансфера си в САЩ и вече отбеляза 9 гола за Интер.