0

М еждународната федерация по футбол (ФИФА) отстрани президента на испанската централа Луис Рубиалес от всякакви футболни дейности за три месеца, докато тече разследването за инцидента, при който той целуна националката на Испания Джени Ермосо по устните след финала на Световното по футбол за жени. То се организира от ФИФА, а целувката стана пред очите на шефа на централата Инфантино от Швейцария.

ФИФА обяви, че Рубиалес е отстранен в „очакване на дисциплинарното производство, открито срещу него в четвъртък“.

Мачото отвръща на удара: Шефът на испанския футбол плаши със съд нацелуваната Ермосо

Луис Рубиалес отказа да подаде оставка като президент на футболната федерация на Испания на извънредно заседание, на което първоначално се очакваше да освободи поста заради натиска от правителството на страната, националките на Испания по футбол, клубове и официални лица.

От международната централа не посочват срок, в който Дисциплинарната комисия да се произнесе. 

Тя може да налага санкции, вариращи от предупреждения и глоби до отстраняване от спорта. 

Ходът на ФИФА идва след като от испанската федерация заплашиха с правни действия националката Джени Ермосо за това, че се противопостави на версията на Рубиалес за целувката.

Отстраняването на Луис Рубиалес означава, че той няма да може да извършва футболна дейност или да контактува с други официални лица. 

Хорхе Паласио, оглавяващ Дисциплинарната комисия на ФИФА също се намеси, предупреждавайки Рубиалес „да се въздържа, лично или чрез трети страни, от контакт или опит за контакт с професионалната футболистка от испанския национален отбор за жени г-жа Дженифър Ермосо или нейното близко обкръжение“, се казва още в изявлението от световната централа.

ФИФА вече два пъти се намеси в случая, докато Европейската футболна федерация (УЕФА) все още не е коментирала по повод вицепрезидента Луис Рубиалес.

Долче вита в Ибиса: Световните шампионки захвърлиха шортите и показаха татуировките