0

О тмъщение на предполагаемо старо гадже – това е новата версия за бруталния побой с метални прътове, нанесен миналата седмица над футболистката от ПСЖ Кейра Хамрауи. Информацията е на „Екип“ след като и досегашната заподозряна №1 – съотборничката Амината Диало, бе освободена от ареста.

Полицията вече набляга да пистата – отмъщение на лична основа, вероятно от зарязан мъж, но не се изключва и гневна измамена съпруга.

Първоначално се смяташе, че побоят, понесен от Хамрауи, може да е организиран от съотборничката й и нейна приятелка Амината Диало. Предполагаемият мотив – елиминиране на съперничка за титулярно място в ПСЖ чрез наемане на биячи, които да извадят от строя Хамрауи.

— Instant Foot ⚽️ (@lnstantFoot) November 12, 2021 " style="font-weight:bold;text-decoration:underline;" target="_blank">https://

Сега, обаче, разследващите смятат, че Диало няма отношение към нападението. Според L'Équipe показанията на двете за събитията съвпадат, затова вече се обръща внимание на изпуснатата от нападател фраза: „И как така се ляга с женен мъж?, които са чути и от Диало, и от Хамрауи, която е от арабски произход.

По това предположение пострадалата уверява, че „никога не е имала романтична връзка“ с обвързан мъж.

Полицията веднага свърза историите на Хамрауи и Диало с поредицата от телефонни обаждания, получени от четири от съотборничките на жертвата (Мари-Антоанета Катото, Грейс Гейоро, Сакина Карчауи и Амината Диало) няколко дни преди атаката.

Смята се, че те са от предполагаем „бивш“ на Кейра Хамрауи, с когото тя е имала 3-годишна връзка, докато играела за Барса между 2018 и 2021 г.

При телефонните обаждания мъжът отсреща заявил, че Кейра е разбила живота му, затова той ще й отмъсти със същото.

Полицията не изключва колата, в която Диало е возила Хамрауи и Сакина Карчауи, да е била с имплантиран геолокационен маяк, проследяваща джаджа, използвана от организираната престъпност.