0

Н ахална компания за сосове прати в лондонския Тотнъм кутия от собствения си кетчуп в опит да омилостиви новия мениджър на „шпорите“ Конте, който забрави ползването на подправката в менюто на играчите, съобщи „Сън“.

Италианецът зачеркна кетчупа малко след назначението си. Сега, малко повече от 2 седмици след забраната, подправката отново е доставена на тренировъчната база от компанията за сосове Curtice Brothers.

Австрийската фирма дори си пусна реклама „Enfield Independent“ с писмо до Антонио Конте, което гласи: „Скъпи Антонио, чухме, че сте забранили кетчупа. Аплодираме решението ви. Храненето е важно, но също и радостта.



Знаеш ли какво също е от Италия? Нашите домати, Антонио. Не всички кетчупи са създадени еднакви. Така че, не отписвай всички кетчупи. Затова ви изпращаме кутия с най-естествения кетчуп в света. За вас и екипа, за да опитате и да се насладите.

В края на краищата, както казахте, храненето е от решаващо значение. Както и радостта. Всичко най-добро в приключението с Шпорите“.

Използваната умело от фирмата ситуация за реклама на продукта й едва ли ще трогне Антонио Конте, който заплаши със солени глоби тези играчи, които се изкушат да използват кетчуп.

Той се закани да се консултира редовно с диетолога на клуба за състоянието на всеки един футболист. „Теренът и играта са само последната част от вашата работа - трябва да подготвите тялото и ума си. Направих това не само в Челси, Ювентус и Интер Милан, но и когато бях в Серия Б със Сиена.

Говорих с диетолога. Този аспект е важен, защото трябва да имате добри мазнини и мускули. Това е част от нашата работа и работата на играчите.

Да бъдеш професионалист означава да се грижиш за тялото си. Ако правиш това, рискуваш по-малко контузии и си готов да се изправиш пред тренировката, защото понякога тренировката е тежка.

Смятам доброто хранене и отношението за много важни, защото за играча не са важни само тренировката или играта.

Ако имате правилно хранене и сън, можете да се възстановите бързо, готови сте да работите, а понякога и да работите много усилено и да избегнете наранявания“, обърна се към футболистите си Конте, който предупреди, че „обикновено, когато започна да работя, може би в началото някой не може да разбере някои неща“.