0

Л егендарният Карло Анчелоти сложи край на спекулациите относно бъдещето си, като каза, че ще изпълни договора си с Реал Мадрид, който изтича през лятото на 2024 година.

Президентът на бразилската Футболна асоциация Еналдо Родригес каза пред Ройтерс през март, че италианецът би бил добър избор да заеме свободния пост на треньор на "селесао", ако е на разположение след края на сезона в Европа.

Спекулациите около бъдещето на Анчелоти се увеличиха след поражението с 0:4 като гост срещу Манчестър Сити в мач-реванш от полуфиналите в Шампионската лига по-рано тази седмица.

"Всички знаят много добре каква точно е моята ситуация: имам договор до края на сезон 2023-2024 и искам да остана", каза Анчелоти на пресконференция, показвайки раздразнение след въпрос за интереса от страна на Бразилия.

Когато репортер попита дали клубът го е уверил, че остава, Анчелоти отговори категорично: "Да!"

От Реал Мадрид все още не са направили официално изявление относно бъдещето на италианския специалист. Президентът на мадридчани Флорентино Перес даде неясен отговор на въпрос за бъдещето на Карло Анчелоти след победата на Реал с 2:1 във финала за купата на Испания срещу Осасуна на 6 май.

Анчелоти вече се срещна с избухливия характер на Перес, когато беше уволнен през 2015 година, само 12 месеца след като изведе "белите" до дългоочаквания десети трофей в Шампионската лига.

"Можеше да бъде и по-добър сезон, но като цяло съм доволен. Не сме доволни от изявите ни в първенството, но се борихме до самия край в другите турнири, като спечелихме три от тях", каза Анчелоти, попитан как би оценил кампанията на Реал Мадрид.