0

Н овият собственик на Челси Тод Боели е бил звезда на колежанската борба като тийнейджър, показват снимките от училищния годишник, публикувани в „Сън“.

46-годишният бизнесмен милиардер е посещавал частното училище Ландън в Мериленд, където бил отличен спортист.

Сега Боели ръководи консорциума, който се съгласи да купи Челси за около 4,7 милиарда евро. До края на май Боели и неговият екип, който включва милиардерите Марк Уолтър, Хансьорг Вис и инвестиционната компания Clearlake Capital, ще влязат официално във владение на лондонския футболен клуб. 

Тийнейджърът Тод Боели обаче е участвал както в отборите по бейзбол, така и в този по американски футбол на колежа, но в борбата наистина показа своята сила.

Той води отбора на училището по борба до последователни шампионати по междущатска атлетична конференция през 1990 и 1991 г.

Неговите успехи били високо оценени в частния колеж, та Ландън кръсти гимнастическия салон Boehly Family Wrestling Room в чест на Тод Боели. През 2014 г. той отново посети гимназията за тържественото откриване на залата по борба, пише „Сън“.
Спортните му занимания очевидно не са попречили на академичния му напредък, тъй като в годишника Тод е посочен заедно с четирима други студенти като един от „бъдещите лидери на САЩ“.

И ето, че 30 години по-късно Боели е готов да поеме юздите на Челси от Роман Абрамович.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

В изявление, публикувано на официалния сайт на Челси, се казва: „Предложените нови собственици ще ангажират £1,75 милиарда за допълнителни инвестиции в полза на клуба. Това включва инвестиции в „Стамфорд Бридж“, Академията, женския отбор и Кингсмидоу и продължаващото финансиране на фондация Челси. Очаква се продажбата да приключи в края на май, при спазване на всички необходими регулаторни одобрения. Повече подробности ще бъдат предоставени тогава.“

Боели е частен собственик на бейзболния отбор Лос Анджелис Доджърс (MLB, бейзбол) и на женския баскетболен отбор на Лос Анджелис Спаркс, както и притежава дял в известния франчайз на Лос Анджелис Лейкърс в НБА.