0

Л ийдс обяви официално привличането на българския национал Илия Груев от Вердер (Бремен). Според информациите трансферната сума е на стойност 5 млн. паунда, като са предвидени и възможни допълнителни бонуси.

Груев е подписал за 4 години с йоркшърския тим, който през миналия сезон изпадна от Висшата лига.

23-годишният български полузащитник изигра за Вердер 62 мача, в които вкара 1 гол. Груев бе част от бременци още от 2019 г., като първо играе за втория отбор на тима, а после проби и в първия състав. Той има и 8 срещи за българския национален отбор.

Така след Радостин Кишишев (2007-2008) и Кун Теменужков (2019-2022), Илия Груев е третият български футболист, който ще носи екипа на Лийдс.

Груев призна, че сега няма търпение да започне това ново предизвикателство в Западен Йоркшир.

"Чувството е невероятно. Това е голям клуб, това е различна страна за мен и всеки знае, че тук е най-добрият футбол в света. "Еланд Роуд" е страхотен стадион, тук има страхотни хора и очаквам с нетърпение да си прекараме невероятно тук. Лийдс е три пъти шампион, това е голям клуб с история и единственият клуб в града. Искам да придобия нов опит, да развия играта си и да помогна на отбора да постигне мечтите и целите, които имаме, имам пълно доверие в този клуб", заяви той.

Груев говори и за влиянието на мениджъра Даниел Фарке и разкри повече за собствената си игра.

"Играя в централната халфова линия като "държаща" шестица, но мога да играя и като осмица. Аз съм много стратегически играч, искам да владея топката, да пресичам топки и да водя малко отбора. Проведох страхотни разговори с треньора (Даниел Фарке), познавам го от Бундеслигата, а също и в Чемпиъншип, като беше два пъти, и сега наистина очаквам с нетърпение. Знам, че нашият мениджър иска да владее топката и да диктува играта и това е много важно и за моята игра, тъй като това е, което искам и аз, което е много добре", сподели Груев

"Нашата цел е да бъдем повишени във Висшата лига възможно най-бързо, затова всички сме тук и всички искаме да работим здраво", заяви Груев.