0

23-годишната фенка на Палмейрас Габриела Анели Марчиано почина в понеделник сутринта. Информацията бе потвърдена от близки на жертвата в социалните мрежи. Младата жена беше ранена от парчета стъкло от бутилка, хвърлена от фен на Фламенго, в събота вечерта, в Сао Пауло.

„Благодаря на всички, които се молиха за сестра ми, но тя отиде да живее с баща си от небето“, пише Фелипе Анели, братът на жертвата.

"Не мога да повярвам, Габи, 23-годишно момиче, изпълнено с мечти пред себе си. Тя загуби живота си заради тези луди хора, беше ударена от страхливост. Хората се разболяват от футбола" , написа Мариана Анели, братовчедка на Палмейренсе.

Габриела беше ударена по време на сбиване между фенове на Палмейрас и Фламенго около стадион "Алианц Парк", в западната зона на Сао Пауло, където двата клуба се изправиха един срещу друг за 14-ия кръг на Бразилиао. Жертвата е била ударена от парчета стъкло от бутилка, хвърлена от привърженик на Фламенго, според началника на полицията Сезар Саад. Полицията идентифицира 26-годишния Леонардо Фелипе Ксавие Сантяго като заподозрян за смъртта на младата жена. Той е арестуван.