0

Английските национали от Манчестър Сити Фил Фодън и Джак Грийлиш бяха сериозно предупредени за поведението им извън терена от мениджъра Пеп Гуардиола, след като той ги закова на пейката при победата с 4:0 в Нюкасъл.

Той не е останал очарован от състоянието, в което английското дуо се е появило на разпускаща тренировка след победата със 7:0 над Лийдс в предишния кръг, отбелязва "Сън".

Затова и двамата бяха неизползвани резерви в неделната победа с 4:0, въпреки че блестяха срещу Лийдс на 14 декември.



Смята се, че Грийлиш и Фодън са изкарали бурна нощ заедно във вторник вечер след победата.

Гуардиола не спира да повтаря на звездите си да бъдат особено внимателни през празничния период заради опасностите от Covid.

Запитан защо направи промени срещу Нюкасъл, Пеп каза: „Не беше ротация, не. Избрах този отбор, защото те заслужаваха да играят — тези момчета, а не другите.

На Коледа обръщам много внимание на поведението на терена и извън него. И когато извън терена не е правилно, те няма да играят.

Трябва да сме концентрирани през цялото време заради разсейването на Коледа и всичко, което се случва. Все още трябва да сте концентрирани.”

Гуардиола не посочи директно английската двойка, но те бяха две от трите промени в Нюкасъл. Третата бе централният защитник Джон Стоунс, който бе десен бек срещу Лийдс, но отстъпи мястото си на завърналя се Жоао Кансело, автор на един от головете в Нюкасъл. Няма информация дали Стоунс е излизал вечерта със своите съотборници от Трите лъва.

Гуардиола отсъстваше от тренировката в сряда, тъй като отиде в Барселона, за да бъде с бившия нападател Серхио Агуеро, когато обяви оттеглянето си.

Той я повери на треньорския си щаб, който трябваше да оцени състоянието на футболистите в нея. Твърди се, че Грийлиш е участвал в нея.