0

Манчестър Юнайтед, след като беше елиминиран във ФА Къп, се издъни отново, този път във Висшата лига – 1:1 срещу последния в класирането Бърнли в мач, в който Кристиано Роналдо беше резерва и почти не пипна топката, когато влезе в 67'.

Пол Погба откри за „червените дяволи“, играли в син екип, с чудесно изпълнение в 18-ата мин. Джей Родригес направи 1:1 в 47-ата мин. След асистенция на нидерландеца Вегхорст.

Преди гола на Погба две попадения на гостите бяха отменени.

За втори пореден мач Юнайтед доминираше в играта и имаше повече шансове, като голът на Погба, първият му за сезона, бе най-малкото, което гостите можеха да имат в актива си.

Вратарят на Бърнли Ник Поуп отчая със спасяванията си Маркъс Рашфорд, Единсон Кавани и Рафаел Варан.

С далеч по-малко положения, домакините успяха да използват максимално шанса на Джей Родригес, негов стотен гол във ВЛ.

Юнайтед е на пето място, Бърнли остава последен, на 4 т. oт спасителната зона – без победа в 10 мача, без загуба в последните 3.

Показаното от гостите подкрепя слуховете, че временният мениджър Рангник наистина ще си остане временен, въпреки мераците му да остане на поста, като за мястото му е набелязан Маурисио Почетино от ПСЖ. 

В друг мач от вечерта „саудитският“ Нюкасъл Юнайтед удари вкъщи 3:1 Евертън. Мачът се отпуши с два автогола – първо Ласел от Нюкасъл в 36-ата мин., в следващата минута Холгейт от Евертън.

Победата си „свраките“ изковаха с попадения след почивката на Фрейзър (56) и Трипиър (80).

Третият Юнайтед, играл във вторник вечерта – Уест Хем Юнайтед, се поздрави с трите точки в лондонско дерби срещу „стършелите“ от Уотфорд. Единственият гол вкара Боуен в 68-ата мин.