0

В ПАОК нямат нужда от анализатори, нито от сложни системи от камери, които да следят изявите на футболистите, а това важи и за всички останали в клуба. На „Тумба“ има две сини очи, от които не можеш да избягаш. Те се взират като скенер в теб и следят дори и мишите стъпки. И така е от времето, когато Йоан Сивидис стъпи в Солун, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф".

Бизнесменът инсталира в ПАОК протеже, което не го подлъга нито за миг. Това е Мария Гончарева, която е част от УС на „двуглавите орли“, а освен това е и финансов директор. В началото е посрещната със сериозна доза недоверие, но днес това е точно обратното – целта е как да спечелиш нейното. Затова и в момента освободените играчи не се пишат на сметката на треньорите, а на Мария. Раздаваш се – оставаш, не го правиш – гориш.

Независимо какво е името ти, колко пари са платени за теб и т.н. Гончарева вече 10 години вършее в клуба, но мистериите около нея продължават. Знае се, че има дете, но като цяло личният й живот е в тайна. „Методична и старателна“, така я оценяват всички в клуба. Владее свободно английски, както и гръцки, което е било плюс в началото на назначението й. 

Всеки ден идва първа в клубните офиси, които заключва, когато и последните служители си тръгнат, защото е свършило работното им време.

„Това е човек за специални мисии. Там, където другите няма да успеят“, твърдят медиите. Те са категорични, че Мария може всичко – Жената чудо. „След като си въвел ред на „Тумба“, то няма какво да те спре“, смятат в Солун. 

Наскоро обаче дамата напусна пределите на футбола. Босът на ПАОК й повери и грижите за хотели, които придоби на Халдикити. Един от тях му струваше скромните 207 милиона евро.  

“Мотивира“ играчите преди всеки мач

Сър Алекс бе известен със своя „сешоар“, с който мотивира играчите на Манчестър Юн. Оказа се, че Разван Луческу няма нужда да се напъва като него, за да надъхва играчите на „двуглавите орли“ от Солун. Тази задача е нивата на Мария Гончарева. Медиите в Гърция разкриха, че преди всеки мач тя посещава съблекалнята на отбора. 

Оказа се, че това е истина. Мария обаче не говори на футболистите от свое име. Тя ми снасяла заръките, които имал към футболистите Йоан Савидес. Собственикът на тима е известен с чепатия си нрав и често променя, както целите, така и паричните възнаграждения, които преди това е обещал предварително за титла, Купа, успех над даден отбор или пробив в Европа. 

Пътува всяка зима до Кения

Кения е една от любимите дестинации на Мария Гончарева. Финансистът на ПАОК всяка зима пътува до африканската страна. Воаяжите й обаче не са свързани със сафарита или друг вид туризъм, с каквито бившата английска колония се опитва да привлича европейците. Гончарева е част организацията „“, която подпомага местните деца. 
Мария дори ги облича с екипи на ПАОК, макар и пътуванията й да са частни и да нямат нищо с клуба. 
През тази зима Гончарева цани за каузата и сестра си – Eкатерина. Двете осигуриха медикаменти, храни и дрехи, както и много ласки за деца в нужда от Кения. 

Скочи на Путин заради войната в Украйна

Йоан Савидис е известен като привърженик на Путин. Той дори е депутат в руската дума от неговата партия. Това обаче не попречи на дясната му ръка да осъди действията на руския държавен глава срещу Украйна. Мария реагира незабавно при старта на инвазията от страна на Руската федерацията на украинска земя. „Спрете незабавно войната!“, написа тя в социалните мрежи. „Путин, спри да убиваш моите братя! Пълна солидарност с украинците!“, допълни тя.