0

Ф ренската прокуратура започна разследване, след като Пол Погба заяви, че е бил обект на изнудване от организирана престъпна група, в която е бил и брат му Матиас. Първоначалната жалба на халфа на Ювентус е подадена на 16 юли до прокуратурата в Торино (Ит).

След предварителното разследване миналия месец, сега прокуратурата в Париж откри официално разследване. Прокурор Лор Бекуо съобщи, че ще бъдат прегледани обвиненията „за изнудване от въоръжена банда, отвличане и участие в престъпна конспирация.“ 

Миналата неделя Погба публикува съобщение до медиите, в което изложи обвиненият си. По-рано брат му Матиас пусна видео в социалните мрежи, в което заплаши, че ще направи „големи разкрития“ и ще даде „експлозивни информация“ за бившия футболист на Манчестър Юнайтед. 

Погба заяви, че брат му и негови приятели са му искали 13 млн. евро за „услуги“ и са го затворили в апартамент, като са насочили оръжие към него. Те го обвинили, че ги е забравил, след като е станал известен. Брат му Матиас пък го обвинява в това, че е използвал шамани и е направил черна магия на Килиан Мбапе.

В съобщението на френската прокуратура се казва, че предварителното разследване е показало, че има основания за откриването на официален случай.