0

13 000 фенове се събраха на откритата тренировка на френския шампион ПСЖ в Япония. Парижани са на турне в азиатската страна и се радват на голям интерес от страна на футболните привърженици. Освен това феновете платиха и между 2000 и 4500 йени (18-30 евро), за да видят на живо звездите Килиан Мбапе, Лионел Меси и Неймар на стадион "Шишибуномия ръгби".
Клубът от Париж бе чакан от множество фенове още на летището в неделя, а в социалните мрежи около 6 милиона японци следят всяка крачка на звездите на ПСЖ.

Отборът на новия треньор на тима Кристоф Галтие ще остане в Япония 10 дни, в които са предвидени три контроли, като място на стадиона за мачовете струва между 5000 и 1 000 000 йени (от 35 до 7000 евро). 

"Купих си билета по интернет. Фен съм, откакто Джей Джей Окоча игра за ПСЖ. За първи път чух да се говори за клуба, когато Леонардо, който играеше за Кашима Антлерс, подписа с френския клуб. Сега искам да видя Мбапе. Обикновено отборите от Лига 1 не идват в Япония, а ходят в Китай. Чудесно е, че ПСЖ реши да дойде тук след пандемията. Може би ще бъде за първи и последен път", сподели пред "Франс Прес" 38-годишният Масаюки Йошизава, който е държавен служител.

"Нямам търпение да започне. Моят син играе футбол и ние сме фенове на тима от известно време", казва 36-годишната Казуя Ура, която бе дошла на тренировката със сина си.
Най-популярни в Япония са Лионел Меси и Неймар, като повечето фланелки бяха с техните имена.

В края на тренировката, която продължи час и половина, много фенове, сред които и много деца, успяха да слязат на терена, преди да бъдат спрени от органите на реда.

След края на тренировката Килиан Мбапе, Лионел Меси, Неймар, Маркиньос и Серхио Рамос участваха в малки мачове в продължение на половин час с 43 деца - момчета и момичета, между 6 и 10 години, които показаха много добро ниво на футбол.