0

А рабските власти са тотално обсебени от футбола и са твърдо решени да доведат носителя на приза за №1 на последното световно в Катар Лионел Меси в страната си.

В Саудитска Арабия вече тече кампания за спечелване на домакинството на Мондиал 2030 и за тази цел са готови да вложат всичко в привличането на аржентинеца. Според някои информации от Ал Хилал били подготвили годишна заплата между 400 и 450 милиона евро за Меси, което е два пъти повече от договореното от Кристиано Роналдо в Ал Насър.

Министерството на спорта на Саудитска Арабия обяви, че ще подкрепи всеки клуб, който иска да привлече Меси.

В следващите дни се очаква среща между двете страни, на която Меси трябва да отговори дали ще стане най-скъпоплатеният футболист за всички времена.

Договорът на Меси с ПСЖ изтича в края на сезона, така че аржентинецът може да премине в Ал Хилал като свободен агент.

Очаква се аржентинецът да пристигне на почивка в Саудитска Арабия в края на месеца, като за него това ще бъде трета визита в страната за последната година.

"Щастлив съм да посрещна нашия туристически посланик заедно с неговото семейство и приятелите му. Те ще се насладят на нашите красиви туристически дестинации, ще комуникират с нашите хора и ще изживеят незабравими моменти", обяви министърът на туризма в страната Ахмед Ал-Хатиб в Туитър.

Меси бе обявен за туристически посланик на Саудитска Арабия през май миналата година, когато посети Джеда.