0

Р асистки скандал разтресе Байерн Мюнхен часове преди реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Ред Бул Залцбург. Дългогодишен служител на баварците, отговарящ за екипировката, е бил моментално уволнен заради коментар към Серж Гнабри и Ерик Максим Чупо-Мотинг, твърди Bild.

Според германското издание, въпросният служител, който в този момент е бил с дъщеря си на клубната база, е срещнал двамата в коридорите и е казал с шеговит тон: „Тях няма нужда да ги взимаме вкъщи“. Забележката е стигнала до ушите на ръководството, което е предпочело да действа незабавно и без много шум. Такъв случай не е прецедент в Байерн. Само преди две години треньор в школата на клуба също бе уволнен, след като стана ясно, че използвал расистки термини за някои от футболистите.

Междувременно един от лидерите в съблекалнята Томас Мюлер призна за „чудовищно напрежение“ преди така важния сблъсък на „Алианц Арена“. Байерн се измъкна в самия край срещу Залцбург при гостуването в Австрия, а напоследък демонстрира спад и в първенството.

„Извоювахме много важно равенство и силите са изравнени преди реванша. Не е нужно да казвам колко важен за сезона ни е този мач. Всички сме под огромно напрежение, но на мен това ми харесва. Обичам такива моменти, в които залозите са високи. Тези предизвикателства с ясни последствия са страхотен стимул за мен като спортист“, заяви Мюлер, който наскоро се възстанови за втори път от коронавирус.

В Байерн имат и поводи за оптимизъм, тъй като капитанът Мануел Нойер е възстановен и готов да се завърне под рамката. 35-годишният вратар тренира наравно със своите съотборници, след като претърпя операция на коляното преди четири седмици.