0

А л-Итихад е направил оферта на Ливърпул на стойност 129 милиона паунда (над 150 милиона евро) за нападателя Мохамед Салах, съобщава в социалните мрежи турският спортен журналист Екрем Конур.

През миналата седмица се появиха информации, че египетският национал се е съгласил да премине в саудитския футболен клуб. 

Възмутен от безсилието на европейския футбол пред колосалните суми петродолари от Саудитска Арабия, преди дни мениджърът Юрген Клоп беше категоричен, че Салах не се продава и желанието му е да остане на "Анфийлд".

Злите езици, обаче, разкриват, че Салах е повече от навит да премина в отбора, в който може да оформи бомбастичен атакуващ тандем със Златната топка Карим Бензема.

Египтянинът, всеобщ любимец на привържениците на „червените“, записа 3 мача за мърсисайдци през този сезон, като отбеляза 1 гол и направи 2 асистенции. 

Договорът му с клуба изтича през лятото на 2025 година.  Той има общо 308 срещи със 187 гола и 81 асистенции за Ливърпул, с чиято фланелка играе в последните шест години.

Ал-Итихад, чийто треньор е португалецът Нуно Ешпириту Санту, победи с 3:0 в последния си мач от лигата на Саудитска Арабия, въпреки че звездата Бензема се контузи и напусна куцайки още в 40-ата мин. срещу Ал-Уехда при 0:0. С голове на Ромариньо, Жота и Коронадо Ал-Итихад взе трите точки преди първия голям сблъсък за сезона в лигата - срещу Ал-Хилал, нашумял това лято с привличането на имена като Неймар, Митрович, Кулибали, Боно, Малком, Рубен Невеш, Сергей Милинкович-Савич.